ATOROCKÓI Íjász Szer

Rendezvényeink célpontjában a sporttevékenységek és az íjfeszítő hagyományok ápolása szerepelnek, azonban fontos hangsúlyoznunk, hogy a hagyományőrző ijászatnak a fő mozgatórúgója nem az egymással szembeni versengés, a másik legyőzése, hanem sajt magunk belső egyensújának a fejlesztése, a korlátaink átlépése és az előttünk álló akadályok legyőzése, ami esetünkben az íjász, az íj, a vessző és a cél egyensúlyának a megteremtése.

Torockó örökségeinek és hagyományainak felélesztése és ápolása mellett külön figyelmet kívánunk fektetni a régió történelmi és kulturális emlékeinek, így felelevenítjük a tágabb történelmi környezetének (Torda-Aranyos Vármegye, Aranyosszék)és jelenlegi Fehér és Kolozs megyék hagyományait is.
Tevékenységünk, megfogalmazott céljaink és küldetésünk természetes velejárója a természeti környezet tisztelete, megőrzése és ápolása. Az Erdélyi-szigethegység – benne a Torockói-hegységgel, illetve az Aranyos-völgye kiemelt természeti értékei a régiónak és szerves részei küldetéstudatunknak. Együtt Veletek.

2016 szeptember

kítűztük a dátumot, megkezdődött a munka.

Néhányan barátainktól -a tordátfalvi versenyről- hazafelé meglátogattuk csapatunk másik felét, és a lehetséges helyszínünket. A látvány lenyűgöző, az emberek kedvesek, a számunkra hozzáférhető helyszín pedig ideálisnak tűnik a verseny megrendezésére. Minden összeállni látszik. Megtettük tehát az első, talán az egyik legnagyobb lépést, kitűztük a dátumot. A munka azonnal kezdetét vette, kiosztottuk egymás közt a feladatokat és mindenki tette a dolgát. Napokon belül megszületett internetes Facebook oldalunk és ezzel szinte egyidőben az I. Torockói Íjász Szer felhívása. Barátainkon keresztül terjesztettük plakátunkat, és szinte "szájról-szájra" küldtük szét a hírünket. A várva várt eredmény szerencsére nem maradt el... :)

2016 október 22.

Az I. Torockói Íjász Szer

Az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Hajnaltól esett az eső, de nem adtuk fel. A bizonytalanság, hogy lesz-e egyáltalán résztvevő, nem szegte kedvünket. Kialakítottuk a pályát és elkezdtük az ebédet készíteni. Hittük, hogy minden rendben lesz. A zord időjárás ellenére szépen összegyűltünk és menetrend szerint megkezdtük a szert. a verseny remekül sikerült, olyannyira, hogy a második körre a nap is kisütött. Az eredményhírdetést már kellemes öszi időben volt alkalmunk megejteni. Az esemény zárásaként, emlékfát ültettünk ezzel tisztelegve a székely s magyar hősök emlékének. A szer hangulata az időjárás viszontagságainak ellenére is kiválóan alakult, és legnagyobb örömünkre egy remek versenyt sikerült magunk mögött tudnunk. Az eseményről készült fotókat megtaláljátok: itt.

2017 január

A II. és a III. szer

A csapat megállapodot: 2017-ben duplázunk. Tartunk egy tavaszi és egy őszi-nyárvégi eseményt is. A döntést követően felgyorsítottuk az eseményeket, hiszen ha két szert szeretnénk létrehozni, akkor a következő verseny időpontját elég koránra kell kitűznünk. Megállapodunk, hogy a március 15. kíváló alkalom a megmérettetésre.

2017 február

a munkálatok lázasan folynak.

gyártjuk a célokat, tervezzük a koncepciót.

2017 március 18.

A II. Torockói Íjász Szer

Egy kiváló versenyt sikerült létrehozni. Minden a várakozásainknak megfelelően zajlott. képeket ttaláltok a facebook oldalunkon.

2017 június 10.

Duna Nap

Egyesületünk részt vesz a IV. Duna Napon. részletek a Hírek menüpont alatt